A kutatók a következőképp írják le a fehér eper működését: a fehér eper a szénhidrátot és az összetett cukrot ún. „egyszerű cukor”-rá alakítja, amit a szervezet könnyebben tud hasznosítani. Ez az egyszerű folyamat a kutatások szerint a következőképp zajlik: a fehér eper hatóanyaga megakadályozza annak a két enzimnek a működését, melyek a keményítő és az étkezési cukrok lebontásáért és felszívódásáért felelősek (amiláz, alpha-glükozidáz).
Lényegében csökkenti a glükóz felszívódását az által, hogy elősegíti a poliszachariodok egyszerű cukorra való lebontását. Ez pedig csökkenti a vércukor szintet.
Miért adjuk féláron a Herbapol teákat? Azért, mert az utóbbi fél évben nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a fehér eperfa levél jótékony hatásairól, és azt szeretnénk, hogy még az is ki tudja próbálni, aki eddig esetleg sokallta az árát. Ki tudja, lehet, hogy épp az Ön mindennapjait könnyíti meg a tea rendszeres fogyasztása…